Bekötés kereső

 

Önök szerint…

Jó döntésnek tartja-e, hogy a város szennyvízszállítási díjkedvezményben részesíti a víziközmű társulat szennyvízcsatornára váró kedvezményezett tagjait?


Visszajutottunk oda, ahonnan elindultunk
2010. március 30. kedd, 14:21

A 2009. júliusi első ajánlatkérői döntés eredményei köszöntek vissza 2010. március 29-én, hétfőn, amikor is 14 órától negyedik alkalommal hirdetettek eredményt a FIDIC Piros Könyves tenderként ismert csatornahálózati munkák ajánlattevőinek versenyében. A Közbeszerzési Döntőbizottság legutóbbi határozatának megállapításait is alaposan megfontolva a Bíráló Bizottság és a Városfejlesztési Bizottság javaslatot tett a nyertes személyére, majd mindezek figyelembe vételével Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármester asszonya is meghozta döntését, s az első négy rész vonatkozásában kihirdette a végeredményt. A projekt első három részére beadott ajánlatok közül egyedül a „Nyíregyházáért 2009 Konzorcium” ajánlatait fogadták el érvényesnek, a negyedik rész esetében viszont valamennyi benyújtott ajánlat érvénytelennek bizonyult. Szerződés tehát az első három részre vonatkozóan köthető, persze azokra is csak akkor, ha az elkövetkező nyolc napban senki nem nyújt be jogorvoslati kérelmet a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

 

 

 
Döntés született, megoldás viszont nem
2010. március 16. kedd, 15:19

A Közbeszerzési Döntőbizottság a Közbeszerzések Tanácsa nevében a „Nyíregyháza és térsége szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási programja – csatornahálózati munkák a FIDIC Piros Könyve szerint” tárgyú közbeszerzési eljárása ellen benyújtott jogorvoslati kérelmek és az ajánlatkérő ezekre tett észrevételei alapján 2010. március 11-én meghozta a határozatát. A Döntőbizottság a kérelmezők jogorvoslati kérelmének részben helyt adott és ismét megsemmisítette az ajánlatkérőnek az első négy részt lezáró döntését. A Döntőbizottság 118 oldalas határozata megtekinthető a Döntőbizottság honlapján (www.kozbeszerzes.hu). A továbblépés érdekében a Bíráló bizottság az elkövetkező héten ismételten összeül és megfogalmazza döntési javaslatát.

 

 

 
Ha valaki a részletekre is kíváncsi
2010. február 23. kedd, 19:37
Több mint fél éve tartó kínos jogorvoslati huzavona tehetetlen szemlélői Nyíregyháza város és térségének szennyvízberuházásra váró polgárai. A maratoni eljárássorozat során igyekszünk a fejleményekről folyamatosan tájékoztatni a közvéleményt, azonban az eljárások bonyolultságára és jogi jártasságot megkövetelő szövevényességére tekintettel mindezt tárgyilagos szűkszavúsággal és lényegre törő tényszerűséggel tesszük. A Közbeszerzési Döntőbizottság gyakran 40-50 oldalas állásfoglalása még a szakemberek számára se könnyen feldolgozható dokumentum. Felhívjuk viszont az érdeklődők figyelmét, hogy a jogorvoslati ügyek csak az eljárások lefolytatásáig titkosak, végeredményük mindenki számára hozzáférhető. A Közbeszerzési Döntőbizottságnak a Közbeszerzések Tanácsa nevében hozott érdemi határozatai, s a jogorvoslati eljárást befejező egyéb döntései nyilvánosak, s a www.kozbeszerzes.hu weboldalról – a „Köbeszerzési értesítő” aloldalon a megfelelő hívószavaknak a keresőbe történő beírásával - letölthetőek.
 
Még tíz nap türelmet kérnek
2010. február 26. péntek, 17:35
Él a törvény adta lehetőséggel a Közbeszerzési Döntőbizottság, s a jogorvoslati eljárás lefolytatásához rendelkezésre álló 30 napos határidőt – ami ezekben a napokban jár le – további tíz nappal meghosszabbítják. Sajnos nem könnyű pontosan megállapítani az új határidő lejártát, ugyanis ebben a kérdésben is az eljáró tanács értelmezése a mérvadó. A határidő kiszámításának kétféle megközelítése is létezhet. Tudni kell, hogy a döntőbizottsághoz négy beadvány érkezett egy-egy napos eltéréssel, de a tanács közös eljárásba egyesítette az összes panaszt. Ha az első beadvány (panasz) időpontját veszik alapul, akkor március 7-én jár le a 10 nappal meghosszabbított határidő, ha azonban az utolsó beadványt tekintik viszonyítási pontnak, akkor március 11-én kapunk választ. A döntést már minden érintett nagyon várja. A városvezetés határozott álláspontja, hogy semmiképpen nem akar új közbeszerzési eljárást kezdeményezni, hiszen ez lényegesen meghosszabbítaná az egyébként is elhúzódó folyamatot. Szerencsés esetben március hónapban szerződés köthető, ám ha a Közbeszerzési Döntőbizottság olyan határozatot hoz, amely az ajánlatkérő lezáró döntését bármely rész tekintetében is megsemmisíti, akkor az eljárás az ajánlatok újraértékelésével ismét folytatódhat. Ebben az esetben a Bíráló Bizottságnak újra össze kell ülnie és a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatának figyelembe vételével el kell végeznie az ajánlatok újraértékelését, melynek eredményeként soron kívül javaslatot tesznek a Döntéshozó felé az új döntés meghozatalára.
 
Döntés helyett egyelőre hosszabbítás
2010. február 15. hétfő, 10:08
Maratoni tárgyalást tartott a Közbeszerzési Döntőbizottság 2010. február 9-én a FIDIC Piros Könyve szerződési feltételek szerinti csatornahálózati munkák folyamatban lévő jogorvoslati ügyében. A Döntőbizottságnak a közbeszerzési törvény értelmében jelen jogorvoslati eljárás megindításától számítottan ismételten 30 nap áll rendelkezésére, hogy határozatot hozzon. A törvény lehetőséget biztosít ugyanakkor egyszeri tíz napos hosszabbításra, így legkésőbb március első napjaiban dől el, hogy a csatornázási munkák zöld utat kapnak-e.

 

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 Következő > Utolsó >>

32. oldal / 37
 

Szennyvízszállítási díjkedvezmény

Keresés

Látogatók száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:2371
mod_vvisit_counterEzen a héten4921
mod_vvisit_counterÖsszesen:2182169

Online: 112
2019-09-17 21:37